Wesley Sneijder in dienst van Galatasaray
NOS VoetbalAangepast

Galatasaray laat Sneijder in onzekerheid

Hij is zeker niet de enige voetballer die nog niet met zekerheid kan zeggen in welk shirt hij het komend seizoen speelt, maar Wesley Sneijder weet zelfs nog niet eens wanneer hij precies weer bij zijn huidige club verwacht wordt. Dat zou er op kunnen duiden dat Galatasaray op korte termijn van de 131-voudig Oranje-international af wil.

En dat is goed voorstelbaar. Het contract van Sneijder loopt na komend voetbaljaar af en dus zou hij in de zomer van 2018 transfervrij de Turkse deur uit kunnen lopen. Nu kan Galatasaray nog een vergoeding voor de middenvelder vangen, al is die wel gelimiteerd tot 7,5 miljoen euro. Verkoop zou de club bovendien een jaarsalaris schelen, wat in het geval van Sneijder ongetwijfeld een vorstelijk bedrag is.

Aan de supporters van Galatasaray zal het niet liggen. De begin juni 33 jaar geworden Sneijder is nog altijd immens populair bij de achterban. Dick Advocaat, nu bondscoach van Oranje maar afgelopen seizoen nog de trainer van Fenerbahçe, noemde de recordinternational een van de beste, zo niet dé beste speler in de Turkse competitie.

Vooruitlopend op een eventueel vertrek van Sneijder, die overigens over belangstelling niet te klagen heeft, heeft Galatasaray al Younès Belhanda voor vier jaar naar Istanbul weten te lokken. De middenvelder is overgenomen van Dinamo Kiev, dat de Marokkaans international in ruil voor acht miljoen euro van de hand heeft gedaan.

'Sneijder de beste speler van Galatasaray'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl