NOS Nieuws

Russische advocate: geen informatie over Clinton gegeven aan Trump

De Russische advocate die belastende informatie over Hillary Clinton zou hebben aangeboden aan het Trump-kamp, zegt zelf dat ze nooit in het bezit is geweest van dergelijke informatie. In een interview met de Amerikaanse tv-zender NBC spreekt ze alle beschuldigingen tegen.

De advocate, Natalja Veselnitskaja, zegt dat ze afgelopen zomer wel een ontmoeting heeft gehad met Donald Trump jr. en twee medewerkers van de Trump-campagne, maar dat dat was omdat de Amerikanen op zoek waren naar informatie over Clinton.

Namens het Kremlin

De New York Times schreef vandaag dat Donald Trump jr., de oudste zoon van de Amerikaanse president, per e-mail op de hoogte is gebracht dat de belastende informatie over Clinton die hem was beloofd, afkomstig was van het Kremlin.

Die e-mail is volgens de krant verzonden door Rob Goldstone, een Britse voormalige tabloid-journalist die de advocate en Trump jr. met elkaar in contact bracht. De informatie van Veselnitskaja over Clinton zou deel hebben uitgemaakt van hulp, waarmee het Kremlin toenadering wilde zoeken tot de Trump-campagne.

Maar in het interview met NBC zegt de advocate dat ze geen banden heeft met het Kremlin en dat de ontmoeting met Trump Jr. niet was bedoeld om informatie over Clinton door te spelen. "Ik heb nooit schadelijke of gevoelige informatie gehad over Clinton en het was ook nooit mijn intentie om die te hebben", zegt ze. Het Kremlin zegt de advocate niet te kennen.

Volgens Veselnitskaja ging zij in op de ontmoeting met Trump jr. omdat ze werkt aan een zaak voor een Russische zakenman en ze wil graag dat het Amerikaanse Congres daarin onderzoek doet. De zaak heeft te maken met de Magnitsky-wet die in de VS is aangenomen en die het de VS mogelijk maakt om sancties in te stellen tegen Russen die worden verdacht van schendingen van de mensenrechten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl