In samenwerking met
Rijnmond
NOS NieuwsAangepast

Rotterdam wil meer kwetsbare vrouwen aan de anticonceptie

Rotterdam wil meer werk maken van het voorkomen van zwangerschappen bij kwetsbare mensen. Het gaat dan bijvoorbeeld om daklozen, verslaafden, psychiatrische patiënten en mensen met een verstandelijke beperking. De gemeente wil jaarlijks met 500 van deze mensen in gesprek over anticonceptiemiddelen, meldt RTV Rijnmond.

Het afgelopen half jaar deed Rotterdam al een proef met geboortebeperking. 93 kwetsbare vrouwen kregen bezoek van een hulpverlener om te praten over bijvoorbeeld een hormoonspiraal of prikpil. Volgens de gemeente koos tachtig procent uiteindelijk vrijwillig voor geboortebeperking.

De komende tijd wordt het aantal gesprekken opgevoerd. Om dat te bereiken gaan meer instellingen mensen doorverwijzen, krijgen professionals training en wordt waar nodig gratis een spiraaltje of prikpil aangeboden.

Verplichte geboortebeperking

Jeugdwethouder De Jonge (CDA) zei eerder over het project: "Het gaat om kinderen die worden geboren in gezinnen waarvan de hele omgeving buikpijn krijgt bij het idee dat daar een kind geboren wordt."

De wethouder is voorstander van verplichte geboortebeperking, maar de wet verbiedt dat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl