Foto van de nep-bomgordels die de daders droegen
NOS Nieuws

Politie toont nep-bomgordels die aanslagplegers Londen droegen

De Britse politie heeft foto's vrijgegeven van de nep-bomgordels die de daders van de aanslag in Londen vorige week zaterdag droegen. De bomgordels zijn gemaakt van plastic flesjes gewikkeld in ducttape.

Volgens de politie droegen de aanvallers de bomgordels om zo tijdens de aanslag zoveel mogelijk angst te zaaien. "We hebben deze tactiek nog niet eerder gezien in het Verenigd Koninkrijk", zegt de politiecommandant die het onderzoek leidt.

De drie daders brachten bij de London Bridge en Borough Market acht mensen om te leven voordat ze zelf werden doodgeschoten door de politie. Mogelijk dachten de aanslagplegers dat de nep-bomgordels hen bescherming zouden bieden, zegt de commandant, omdat mensen hen niet zouden durven aanvallen.

Keukenmessen

De politie gaf gisteren al een foto vrij van de messen die de aanvallers gebruikten. Ze zijn op zoek naar meer informatie over de opvallend roze keramische keukenmessen. De aanvallers hadden de wapens aan hun polsen vastgebonden.

Ook werd gisteren bekend dat de drie mannen een zwaarder voertuig hadden willen gebruiken bij de aanslag. Ze wilden een vrachtwagen huren, maar dat lukte niet vanwege betalingsproblemen. De daders gebruikten uiteindelijk een kleiner busje, waarmee ze op voetgangers inreden op de London Bridge.

Arrestaties

In de nasleep van de aanslag zijn nu in totaal achttien mensen gearresteerd. Daarvan zitten er nu nog zeven vast. Vier van de arrestanten komen uit dezelfde wijk, Ilford in het oosten van Londen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl