Koen Bouwman in de bolletjestrui
NOS WielrennenAangepast

Bouwman gaat concurrenten scherp in de gaten houden

Vier dagen al zit de bolletjestrui bij Koen Bouwman om de schouders. En er is hem veel aan gelegen om ook op de slotdag van het Critérium du Dauphiné geen afstand te doen van het bergtricot.

"Dat is absoluut het hoofddoel vandaag", zegt de 23-jarige coureur van Lotto-Jumbo. "Ik zal dus mijn concurrenten Peter Kennaugh en Ben Swift scherp in de gaten houden. Als die jongens springen, moet ik er zeker bijzitten."

'Niet durven dromen'

Dat Bouwman in deze positie zit, is een regelrechte bonus voor de Achterhoeker. "Vooraf had ik gedacht misschien één of twee keer mee te zitten in de vlucht van de dag en me zo op tv te laten zien. Maar ik had niet durven dromen dat ik een etappe zou winnen en dagenlang in de bolletjestrui zou mogen rondrijden."

Koen Bouwman glimt van trots in de bolletjestrui

Die trui vervult Bouwman duidelijk met trots. Tijdens de koers, maar ook daarna in zijn hotelkamer. "Ja, meestal hangt-ie dan na de was over een lampenkap te drogen. En ik kijk er dan nog wel een keertje extra naar."

"Ik zou dan ook heel teleurgesteld zijn als ik hem na de laatste etappe kwijt zou zijn. Al is het ook dán nog altijd een mooie Dauphiné geweest voor mij."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl