NOS WielrennenAangepast

Drie Nederlanders bestijgen podium Dauphiné

Veel Nederlanders op het podium vandaag na de vijfde etappe van het Critérium du Dauphiné, maar niet voor de ritwinst. Die ging naar de Duitser Phil Bauhaus.

De renner van Sunweb won na 175 kilometer koers de massasprint voor het Franse kwartet Arnaud Démare, Bryan Coquard, Adrien Petit en Nacer Bouhanni.

De etappe naar Macôn met zes colletjes kreeg kleur door Marco Minnaard (Wanty), Koen Bouwman (Lotto-Jumbo), Dylan van Baarle (Cannondale) en de Fransman El Farès. Zij reden de hele dag vooraan.

Bergtrui nu echt voor Bouwman

Bouwman pakte in zijn bergtrui genoeg punten om het tricot nu echt over te nemen van Thomas De Gendt. Bouwman reed de afgelopen dagen weliswaar in de bollentrui, maar dat was omdat De Gendt de leider was in het bergklassement én het algemeen klassement en vanzelsprekend niet twee leiderstruien tegelijk aan kan.

De jonge renner van Lotto-Jumbo, etappewinnaar van dinsdag, mocht na afloop dus weer naar het podium. Daar kwam hij Van Baarle (aanvaller van de dag) en Sam Oomen (beste jongere) tegen. Oomen (Sunweb) veroverde woensdag de witte trui in de tijdrit.

Nederlandse dag in Dauphiné

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl