Bloemen en beveiliging rond de London Bridge
NOS NieuwsAangepast

21 gewonden aanslag Londen nog in levensgevaar

21 van de 48 gewonden van de aanslag in Londen liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis, zegt de Britse gezondheidsdienst. Acht mensen zijn inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen.

De gewonden worden in vijf verschillende ziekenhuizen behandeld, schrijven Britse media. Premier May bezocht een aantal van hen vanmiddag.

Identiteit

De identiteit van de drie daders van de terroristische aanslag is volgens de BBC inmiddels bekend, maar de chef van de Britse anti-terrorisme-eenheid zegt dat hun achtergrond nog wordt onderzocht. Ook wordt onderzocht of anderen bij de aanslag betrokken zijn.

Eerder vandaag werden al twaalf mensen opgepakt bij verschillende invallen, ooggetuigen zeggen dat bij een inval in Oost-Londen nog eens twee mensen zijn gearresteerd.

De drie daders reden gisteren met een busje in op mensen op de London Bridge en staken in op mensen in een nabijgelegen uitgaansgebied. Volgens de Britse politie is het voertuig onlangs gehuurd door een van de aanvallers.

Bij de aanslag van gisteravond kwamen zeven mensen om het leven. Onder de doden zijn een Canadese vrouw, die in Den Haag woonde, en een Fransman. De daders zijn door de politie doodgeschoten. Daarbij zijn zeker 50 kogels gebruikt, volgens de autoriteiten een ongekend hoog aantal.

Minuut stilte

Dinsdag wordt in het Verenigd Koninkrijk om 11.00 uur lokale tijd een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de slachtoffers. Op regeringsgebouwen wordt de vlag halfstok gehangen.

Bij de London Bridge blijven voorlopig strenge veiligheidsmaatregelen van kracht.

Volgens persbureau AFP is dit mogelijk een van de doodgeschoten daders

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl