De doelpuntenmakers Quincy Promes en Vincent Janssen
NOS VoetbalAangepast

Tiental Oranje trekt nipte zege over de streep tegen Marokko

Na de oefennederlaag tegen Italië en de verloren WK-kwalificatiewedstrijd in Bulgarije, heeft het Nederlands elftal het oefenduel met Marokko wel gewonnen. De moeizame 2-1 zege in Agadir betekende de eerste overwinning in 2017.

Oranje, waar interim-coach Fred Grim een plek in de basis had gegeven aan Nathan Aké, startte sterk. Marokko kwam niet aan de bal en dat zorgde bij tijd en wijle voor flink wat frustratie. Met name Younes Belhanda vloog er af en toe met gestrekte benen in.

Goals Promes en Janssen

Oranje kwam een paar keer goed door. Dat was ook het geval toen Memphis Depay na een fraaie pass van Jens Toornstra om Nordin Amrabat (ex-PSV) heen liep en Quincy Promes bediende met een pass tussen de benen van een andere ex-PSV'er, Manuel Da Costa, door. Promes, die eerder een grote kans om zeep hielp, scoorde beheerst.

Oranje verslaat Marokko in harde confrontatie

Marokko drong na rust aan, maar Jeroen Zoet redde fraai op een schot van Sofiane Boufal. Met het nodige geluk bleef Oranje overeind en uit het niets kwam het zelfs op 2-0. Promes bediende Vincent Janssen en die scoorde subtiel met buitenkant links.

Rood De Ligt

Marokko leek geslagen, maar Matthijs de Ligt liep vier minuten na de 2-0 de doorgebroken Walid Azarou omver en kreeg rood. Mbark Boussoufa, in de jeugd nog speler van Ajax, schoot de daaropvolgende vrije trap langs Zoet, die op het verkeerde been stond.

Ineens was het Oranje dat wankelde. Grim bracht Nick Viergever in voor de flegmatiek spelende Depay. Dat bracht niet echt de gewenste controle, maar Marokko was niet bij machte Oranje echt pijn te doen.

  • Pro Shots
    Quincy Promes viert zijn goal
  • Pro Shots
    Aanvoerder Zoet, debutant Aké en De Ligt
  • Pro Shots
    Matthijs de Ligt druipt af
  • Pro Shots
    Karim El Ahmadi en Tonny Vilhena
  • Pro Shots
    Het Nederlands elftal in Agadir

Veel afwezigen

Oranje speelde zonder veel bekende gezichten; Arjen Robben, Kevin Strootman, Daley Blind, Davy Klaassen, Jeremain Lens, Stefan de Vrij en Georginio Wijnaldum melden zich pas donderdag bij de nationale ploeg.

Zondag oefent het Nederlands elftal in Rotterdam tegen Ivoorkust. Volgende week vrijdag volgt de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg. Ook dat duel wordt in De Kuip gespeeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl