Interim-bondscoach Fred Grim in Agadir
NOS VoetbalAangepast

Bondscoach Grim: we hebben ons goed gewapend

De moeizame overwinning van het Nederlands elftal op Marokko stemde 'tussenpaus' Fred Grim tevreden. "Met het resultaat ben ik zeker tevreden. Daar gaat het uiteindelijk om", zei de trainer, die nog eens benadrukte geen bondscoach te zijn maar de assistent van de binnenkort aantredende Dick Advocaat.

Spijkerhard

Oranje won in Agadir met 2-1, na een bij vlagen spijkerhard duel. "Daar moet je je tegen wapenen"', zei Grim, die constateerde dat zijn spelers dat uitstekend hebben gedaan. "Ze zijn niet doorgeslagen als ze geraakt werden. Je weet dat het er in dit soort landen soms hard aan toe kan gaan. Je moet dan niet reageren. Dat hebben de jonge jongens hartstikke goed gedaan."

Compliment

Over de eerste helft toonde Grim zich tevreden, over de tweede iets minder. "We hebben zelf voor rust een paar kansjes gecreëerd en niets weggeven. Na rust liepen we te veel uit positie en wilden we te graag een goal maken. Nadat we met tien man kwamen te staan hebben we keihard gewerkt. Ik moet de ploeg gewoon een compliment maken."

Tevreden 'bondscoach' Fred Grim na Marokko-Nederland

Promes dankt 'meneer Grim'

Quincy Promes vervulde een glansrol in de kwaliteitsarme confrontatie in Agadir. De Speler van het Jaar in Rusland maakte een fraaie goal en gaf de voorzet waaruit Vincent Janssen de 0-2 liet aantekenen. "Het waren mooie goals", vertelde de aanvaller, "maar we hadden er meer moeten maken."

"Het was een harde wedstrijd", beaamde Promes, die zelf ook het nodige te verduren kreeg. "Ze spelen natuurlijk met trots tegen Nederland. Dus dat viel wel te verwachten."

Toch was Promes duidelijk in zijn element achter diepe spits Janssen. Onder de vorige bondscoach Danny Blind acteerde Promes nog vooral vanaf de flanken. Is dat de hand van Advocaat? "Of van Grim", reageerde Promes ad rem. "Vandaag stond meneer Grim voor de groep. Hij heeft me op tien gezet."

Promes vindt draai 'op tien' en dankt 'meneer Grim'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl