Arsène Wenger
NOS VoetbalAangepast

Geplaagde Wenger wint zevende FA Cup met Arsenal

Arsenal heeft op Wembley door een 2-1 zege op Chelsea voor de dertiende keer de FA Cup gewonnen, een record. Met twaalf zeges stond Manchester United tot zaterdag nog op gelijke hoogte met de 'Gunners'. Het was de zevende FA Cup onder coach Arsène Wenger.

Arsenal kwam op 1-0 door Alexis Sánchez, wiens treffer eerst werd afgekeurd. Maar na enige bedenktijd besliste scheidsrechter Anthony Taylor alsnog anders, omdat de buitenspel staande Aaron Ramsey niet aan de bal had gezeten. De paal (bij inzet Ramsey) en Gary Cahill, die twee keer redde op de lijn, voorkwamen dat Arsenal voor rust verder afstand nam.

Aaron Ramsey (r) viert zijn goal met Hector Bellerin (l)

Na de pauze kwam Chelsea ondanks de rode kaart voor Victor Moses, die na een schwalbe zijn tweede gele kaart kreeg, op 1-1 door een van richting veranderd schot van Diego Costa. Na de 2-1 (een kopbal van Ramsey) voorkwam de paal de 3-1 van Mesut Özil.

Door de bekerwinst eindigde het seizoen voor Arsenal en Wenger, die flink onder vuur ligt, toch nog met een hoogtepunt. De Franse coach veroverde in 1998, 2002, 2003, 2005, 2014 en 2015 ook al de FA Cup met Arsenal.

Arsène Wenger met matchwinner Ramsey

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl