Memphis Depay in het shirt van Manchester United
NOS VoetbalAangepast

Depay: Ajax kwetsbaar in de counter

Memphis Depay is één van de miljoenen mensen die vanavond aan de buis zitten gekluisterd, als Ajax en Manchester United elkaar in Stockholm treffen voor de finale van de Europa League.

De international speelde het begin van het seizoen drie groepswedstrijden mee met United. In de winterstop verkaste hij naar Olympique Lyonnais, dat in de halve finales van het toernooi werd uitgeschakeld door uitgerekend Ajax.

"Ik ga zeker kijken vanavond", vertelt Depay vanuit Katwijk, waar Oranje bezig is aan een trainingsstage.

Depay voorspelt leuke finale tussen Ajax en Manchester United

Depay was bij Lyon niet speelgerechtigd voor duels in Europa, en dus zat de aanvaller tijdens het tweeluik met Ajax op de tribune. Hij zag hoe de Amsterdammers in de eerste wedstrijd over de Fransen heen walsten (4-1), en in de return nog bijna werden uitgeschakeld (3-1).

"Ajax moet vanavond vooral uit de organisatie spelen", tipt Depay de Amsterdammers. "Als ze aanvallen, dat zag je tegen Lyon ook, dan gaat het heen en weer. In de counter zijn ze kwetsbaar."

Ajax ontvangt dit seizoen veel complimenten over het vaak frivole, aanvallende voetbal dat de ploeg speelt onder leiding van Peter Bosz. Vooral de gemiddelde leeftijd maakt daarbij indruk. Ook vanavond zal weer een aantal tieners in de basis staan.

"De ploegen spelen allebei fris voetbal, vind ik. United heeft veel jonge spelers. Het wordt vast een leuke wedstrijd", besluit Depay.

Ajax op de kaart

Ook interim-bondscoach Fred Grim wil vanavond vanaf 20.45 uur niet gestoord worden. Als reservekeeper van Ajax won hij in 1995 de Champions League, de laatste internationale prijs van de Amsterdamse club.

"Dit is bijzonder, zeker voor Ajax. En de manier waarop, daar moet je niet aan voorbij gaan. Dit is voetbal zoals we het allemaal graag zien", vertelt Grim.

"Ajax heeft het goed gedaan en de club op de kaart gezet. Maar in zo'n finale telt dan maar één ding: winnen."

Grim: Ajax heeft de club weer op de kaart gezet

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl