NOS VoetbalAangepast

Van Hanegem brandt 'ventje' Advocaat helemaal af

Willem van Hanegem snapt er helemaal niets van dat Dick Advocaat de nieuwe bondscoach gaat worden. "Hij komt ineens weer tevoorschijn. Dat vind ik het meest verschrikkelijke dat je maar voor kan stellen", laat De Kromme aan de NOS weten.

Van Hanegem brandt Advocaat helemaal af

Advocaat heeft een akkoord met de KNVB bereikt, meldt zijn zaakwaarnemer Rob Jansen. Vorig jaar rond deze tijd trad Advocaat ook toe tot de staf van het Nederlands elftal als assistent-trainer. Een paar maanden later vertrok hij alweer naar Fenerbahçe.

"Kijk, ik heb niks tegen Advocaat, want ik vind het een aardig ventje", gaat Van Hanegem verder. "Maar het kan niet zo zijn dat je de boel in de steek laat en dat je later gewoon weer ineens tevoorschijn komt. Hij zal de boel dit keer vast niet in de steek laten, want anders zou hij helemaal gestoord zijn."

Klerezooi

En dan is hij er nog niet. "Hoe bestaat het nou? Hoe kan je de boel zo in de maling nemen? Of je Danny Blind nou aardig vindt of niet, hij heeft zijn stinkende best gedaan om Advocaat binnen te halen. En een paar maanden later laat die hem in de steek. Daardoor is het een klerezooi geworden."

Willem van Hanegem en Dick Advocaat in 2013 vlak voor Feyenoord-PSV

Van Hanegem is nog niet uitgeraasd over Advocaat: "Servië heeft hij laten zitten, België heeft hij laten zitten en Sunderland ook. Dus het is niet de eerste keer hè. Ik snap niet dat zo'n grote organisatie als de KNVB zo iemand terughaalt."

De relatie tussen Van Hanegem en Advocaat staat al sinds 2004 op scherp. Ook toen was Advocaat bondscoach en was hij verantwoordelijk voor de beroemde wissel van Arjen Robben bij het EK. Van Hanegem was toen zijn assistent en zei dat hij Advocaat zou neerslaan als die nog een keer zoiets zou doen.

EK 2004: Van Hanegem zou Advocaat 'neerslaan'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl