Dick Advocaat tijdens de training van Fenerbahçe in De Kuip
NOS VoetbalAangepast

Zaakwaarnemer bevestigt: Advocaat bondscoach Oranje

Dick Advocaat wordt bondscoach van het Nederlands elftal, zo heeft zijn zaakwaarnemer Rob Jansen bevestigd. Jansen verwacht dat het papierwerk snel zal zijn afgehandeld. "Waarschijnlijk al begin deze week."

Hans van Breukelen, de technisch directeur van de voetbalbond, wilde de mondelinge overeenkomst nog niet bevestigen. "Wij brengen het pas naar buiten als het rond is." Morgen om 10.30 uur geeft hij samen met directeur betaald voetbal Jean Paul Decossaux een persconferentie.

Vorige week liet Ruud Gullit al weten dat ook hij akkoord is met de KNVB. De oud-speler van onder meer Feyenoord, PSV en AC Milan wordt de assistent van Advocaat.

WK-kwalificatie

Advocaat begint aan zijn derde periode bij Oranje. Hij maakt eerst het seizoen af bij het Turkse Fenerbahçe. Begin juni sluit de Hagenaar in de aanloop naar het WK-kwalificatieduel met Luxemburg (9 juni) aan bij het Nederlands elftal. Daarvoor speelt het Nederlands elftal oefenwedstrijden tegen Marokko (31 mei) en Ivoorkust (4 juni).

Het Nederlands elftal staat na vijf van de tien wedstrijden vierde in groep A. Frankrijk, Zweden en Bulgarije staan boven Oranje. Alleen de nummer één plaatst zich direct voor het WK in Rusland. De nummer twee speelt play-offs.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl