NOS SportAangepast

Zilver voor Steenhuis op EK judo

Opnieuw zilver voor Steenhuis op EK judo

Guusje Steenhuis heeft op de EK judo in Warschau naast het goud in de klasse tot 78 kg gegrepen. De Brabantse verloor in de finale van Audrey Tcheuméo. De Française had haar vorig jaar ook al naar het zilver verwezen.

De 24-jarige Steenhuis had op weg naar de finale indruk gemaakt. Ze kwam drie keer in actie en was al haar opponentes vroegtijdig op ippon de baas.

In de finale maakte ze ook de eerste score, maar de drie jaar oudere Française, goed voor onder andere olympisch zilver en brons, maakte vlak voor tijd gelijk.

Steenhuis wilde daarna forceren en Tcheuméo, wereldkampioene in 2011, profiteerde en gooide Steenhuis op haar rug.

Steenhuis na verloren finale: stom, ik had dit kunnen winnen

"Na twee minuten liet ik het een beetje lopen. Ik had agressiever moeten blijven, want nu kon zij in haar spel komen", baalde Steenhuis na afloop. "Ik controleerde de wedstrijd en daarna geef ik het weg. Dit is gewoon stom, ik had dit kunnen winnen."

"Het was zo'n mooi stapje geweest: in 2015 derde, in 2016 tweede en nu eerste. Maar ik moet nog een jaartje wachten."

De medaille van Steenhuis is de tweede voor Nederland op de EK. Sanne van Dijke stuntte vrijdag met een gouden plak in de klasse tot 70 kilogram.

Geen brons voor Stevenson

Karen Stevenson greep in dezelfde klasse naast het brons. De Britse Natalie Powell gooide haar in de partij om de derde plaats na ruim twee minuten op haar rug.

De 23-jarige Stevenson had eerder in de kwartfinales verloren van Tcheuméo, die haar met een ippon naar de herkansingen verwees.

Debutante Stevenson tevreden: ben op de goede weg

"Ik had het gevoel dat ik brons had kunnen halen", baalde de debutante op de EK. "Ik maak een klein foutje en dat kan niet op dit niveau. Die maak ik steeds minder, maar jammer genoeg wel in het laatste potje."

Toch keek Stevenson tevreden terug op haar eerste EK. "Ik ben op de goede weg. Die foutjes moeten er nog uit, maar ik merk dat ik heel hard vooruitga."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl