Met de vervroegde verkiezingen wil May een harde brexit forceren, vindt Sturgeon
NOS Nieuws

Schotse premier: dit is een grote misrekening

De Schotse premier Nicola Sturgeon noemt de vervroegde Britse verkiezingen een grote politieke misrekening. Ze reageert daarmee op de aankondiging van de Britse premier May rond het middaguur.

Volgens Sturgeon heeft premier May een ruk naar rechts gemaakt. "Ze probeert een sterkere positie te krijgen om een harde brexit door te kunnen drukken", zegt Sturgeon. Ze roept de Schotse kiezers op om op te komen voor de rechten van hun land. "De uitslag van de verkiezingen zal bepalend zijn voor de toekomst van Schotland."

Labour-leider Corbyn verwelkomt vervroegde verkiezingen. Hij zegt dat zijn partij een goed alternatief is voor een regering die heeft nagelaten om de economie opnieuw op te bouwen.

Goed gesprek

Tim Farron, de leider van de Liberal Democrats ziet ook kansen door de vervroegde verkiezingen. Hij wil dat Groot-Brittannië op economisch gebied blijft samenwerken met Europa. "Als je een open, tolerant en verenigd land wilt, is dit je kans", twittert Farron.

De EU heeft laten weten dat de vervroegde verkiezingen niets veranderen aan de onderhandelingen. Voorzitter Donald Tusk twittert dat hij al een goed gesprek heeft gevoerd met May na haar aankondiging.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl