Dani Hagebeuk
NOS VoetbalAangepast

Ajax heeft eerste titel binnen: op het digitale veld

In de eredivisie is de strijd om de titel nog ongemeend spannend, met Feyenoord als koploper en aartsrivaal Ajax daar één punt achter. Maar op de digitale velden is de strijd sinds vandaag beslist.

De 19-jarige Dani Hagebeuk is namelijk de eerste kampioen van de E-Divisie geworden. De E-Divisie is een initiatief van de eredivisie, in samenwerking met alle eredivisieclubs. In de E-Divisie strijden e-sporters van alle clubs om het kampioenschap in de game FIFA 17 Ultimate Team.

Door een 4-0 overwinning op e-sporter Niels Krist van sc Heerenveen is Hagebeuk met nog drie duels te spelen niet meer in te halen door de concurrentie. Namens Ajax won hij alle wedstrijden.

Europees voetbal

Door het behalen van de landstitel wordt Hagebeuk afgevaardigd voor de Europese e-sport-finale in Madrid op 6 mei. Als hij daar succesvol is, plaatst hij zich voor de wereldfinale in Berlijn.

Ook de nummer twee uit de E-Divisie wint een startbewijs voor de finale in Madrid.

Het wedstrijdschema van de E-Divisie loopt gelijk met de wedstrijden van de 'gewone' eredivisie en wordt gespeeld kort voorafgaand aan de speelronde in de eredivisie. De wedstrijdbeelden zijn te zien via Twitch, YouTube, FOX Sports en NU.nl. Tot nu toe zijn er dit eerste seizoen al meer dan 3,5 miljoen views geweest.

Marc Rondagh, ontwikkelingsmanager bij Eredivisie CV, is zeer te spreken over het bezoekersaantal. "Het is moeilijk te zeggen wat je exact vooraf van een nieuw initiatief kunt verwachten, maar zowel in bereik bij de lancering, 6 miljoen nationaal en 107 miljoen internationaal, de positieve reacties en het aantal views zijn we erg tevreden."

"Ik kan mij dan ook bijna niet voorstellen dat er geen tweede seizoen komt. Daarbij willen we het nog beter en gevarieerder in beeld gaan brengen, de competitie spannender maken, meer prijzen beschikbaar stellen en de gaming-community er meer bij betrekken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl