NOS VoetbalAangepast

Dortmund-coach hekelt sms-bericht UEFA

Na het verloren Champions League-duel met AS Monaco heeft Borussia Dortmund-trainer Thomas Tuchel flinke kritiek geuit op de UEFA en de handelwijze van de Europese voetbalbond na de aanslag op de spelersbus van de Duitsers.

Dortmund-coach hekelt SMS-bericht UEFA

"Er is ons niks gevraagd, we werden via sms geïnformeerd dat de UEFA in Zwitserland dit had besloten. Het voelde als een rotstreek. Dat gevoel overheerst bij ons allemaal", aldus Tuchel.

De trainer heeft het dan over het besluit van de UEFA om de wedstrijd van dinsdag te verplaatsen naar woensdag om 18.45 uur. "Het voelde niet goed dat er binnen een paar minuten na deze aanslag al werd besloten of er gespeeld kon worden. Alsof er alleen een bierblikje naar onze bus was gegooid..."

UEFA reageert

De UEFA laat echter weten dat er wel goed gecommuniceerd is. "We hebben contact gehad met alle betrokken partijen en hebben geen informatie gekregen die erop wees dat een van de ploegen niet in actie wilde komen."

Tot het moment dat ik in de tweede helft inviel, heb ik geen moment aan voetbal gedacht.

Nuri Sahin

Tuchel en zijn spelers hadden graag meer tijd gehad om de aanslag te verwerken. Nu komt daar ook de nederlaag tegen Monaco bij. "We hebben ongelooflijk veel karakter getoond. Ik leg me ook nog niet neer bij een uitschakeling", zegt Tuchel.

Middenvelder Sahin: wij zijn ook mensen

"Wij zijn gek van voetbal", reageerde middenvelder Nuri Sahin na de wedstrijd. "En ik weet dat wij veel geld verdienen en een bevoorrecht leven leiden. Maar we zijn ook mensen en er is zo veel meer dan voetbal in de wereld. Dat hebben we gisteravond ervaren."

Aubameyang, Sahin, Ousmane Dembelé en aanvoerder Sokratis Papasthatopoulos

"Ik heb geen idee of mensen het zich kunnen voorstellen, maar tot het moment dat ik in de tweede helft inviel, heb ik geen moment aan voetbal gedacht. Ik zie de gezichten van gisteren in de bus nog steeds voor me. Ik krijg er weer koude rillingen van."

Het was een moeilijke klus geweest, vond ook Julian Weigl. "Vooral in de openingsfase viel het niet mee. Er spookten te veel dingen door ons hoofd. In de tweede helft hebben we alles van ons afgezet en hebben we ons teruggeknokt in de wedstrijd. Dat leverde bijna nog een gelijkspel op."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl