Kylian Mbappé wordt gefeliciteerd met zijn 0-1 tegen Borussia Dortmund
NOS VoetbalAangepast

Monaco wint bij aangedaan Dortmund

Borussia Dortmund heeft 24 uur na de aanslag op de spelersbus het duel in de kwartfinales van de Champions League met AS Monaco verloren. De Monegasken wonnen in Duitsland met 3-2. Volgende week woensdag is de return.

Dortmund-trainer Thomas Tuchel liet voor de wedstrijd weten nog niet te willen spelen. "Ik had graag meer tijd gehad. Maar de UEFA gaf ons gisteren, toen er amper details bekend waren over de aanslag, twee opties: nu spelen of woensdag."

Borussia Dortmund-trainer Thomas Tuchel moedigt zijn ploeg aan

Alle spelers mochten van Tuchel zelf beslissen of ze wilden spelen. Niemand meldde zich af, maar eenmaal op het veld waren de spelers aanvankelijk niet helemaal bij de les. Met name verdedigend ging er het nodige mis.

Dat leidde al snel tot een strafschop voor Monaco. Sokratis Papastathopoulos trok Kylian Mbappé omver, maar zag Fabinho vanaf elf meter naast schieten. Even later had Dortmund minder geluk. Mbappé maakte met zijn bovenbeen de 0-1 en stond daarbij nog buitenspel ook.

En de ellende was voor Dortmund nog niet voorbij, want uit een voorzet van Andrea Raggi kopte Sven Bender een kwartier later de bal in eigen doel. Shinji Kagawa had kort daarvoor nog een grote kans op de gelijkmaker gemist.

Dortmund-verdediger Sven Bender kopt de bal in eigen doel: 0-2

Na rust toonde Dortmund karakter. Monaco, dat in zijn laatste twee uitduels in de Champions League acht goals had geïncasseerd, kwam onder druk te staan en na een uur maakte Dortmund de 1-2. Na een schitterend hakje van Pierre-Emerick Aubameyang en terugleggen van Kagawa scoorde Ousmane Dembélé.

De Duitse storm ging daarna toch weer liggen en Monaco kwam er enkele keren gevaarlijk uit. Radamel Falcao miste nog een grote kans, maar Mbappé schoot een kwartier voor tijd wel onberispelijk raak nadat hij eerst een Duitse pass had onderschept.

Toch was het slotwoord voor Dortmund. Kagawa schoot knap de 2-3 binnen, waardoor Borussia toch nog een sprankje hoop mag houden voor de return.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl