Paul Haarhuis en Richèl Hogenkamp bij de training voor het duel met Frankrijk van vorig jaar
NOS SportAangepast

Fed Cup-coach Haarhuis neemt Hogenkamp in genade aan

Richèl Hogenkamp maakt weer deel uit van de Fed Cup-selectie, nadat ze enige tijd in onmin heeft geleefd met captain Paul Haarhuis. Samen met kopvrouw Kiki Bertens, Arantxa Rus en Michaëlla Krajicek is ze geselecteerd voor het duel in en met Slowakije op 22 en 23 april.

Haarhuis achtte Hogenkamp eerder dit jaar niet fit genoeg voor de wedstrijd tegen Wit-Rusland in de eerste ronde van de Wereldgroep. De speelster zelf zag die afwijzing niet aankomen, omdat Haarhuis daar tijdens de Australian Open op geen enkele wijze een signaal voor had afgegeven.

Ik ga mijn eigen ding doen. De Fed Cup staat nu wel op een lager pitje dan mijn eigen carrière.

Richèl Hogenkamp

Tegenover de tv-zender Regio8, dat in de Achterhoek te ontvangen is, zei Hogenkamp destijds. "Toen ik één dag terug was in Nederland hing hij opeens aan de telefoon. Dat vond ik vrij apart. De andere meiden waren ook verbaasd. De communicatie was de afgelopen jaren af en toe een lastig verhaal. Het ging niet altijd netjes naar de spelers toe."

Ook liet ze blijken dat de Fed Cup voor haar even niet prioriteit had. "Het belangrijkste is dat ik fit word. Ik ga mijn eigen ding doen. De Fed Cup staat nu wel op een lager pitje dan mijn eigen carrière."

Fit en in vorm

Inmiddels zijn alle plooien gladgestreken en is Hogenkamp volledig hersteld van de polsblessure die haar uit de vorige selectie hield. Ze haalde afgelopen week de finale van een ITF-toernooi in Croissy-Beaubourg.

Haarhuis verwacht een zware strijd. Inzet is handhaving in de Wereldgroep: "In 2015 wonnen we thuis met 4-1. Nu spelen we uit en doet Dominika Cibulkova (WTA, 4) bij hun mee. We hebben wederom een goed team en gaan voor de winst, want we willen graag in de Wereldgroep blijven."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl