Paul Haarhuis en Richèl Hogenkamp bij de training voor het duel met Frankrijk van vorig jaar
NOS SportAangepast

Haarhuis laat Hogenkamp buiten Fed Cup-selectie

Fed Cup-captain Paul Haarhuis heeft de selectie bekendgemaakt voor het kwartfinaleduel met Wit-Rusland, dat in het weekeinde van 11 en 12 februari in Minsk gespeeld gaat worden. Naast kopvrouw Kiki Bertens zijn ook Arantxa Rus, Michaëlla Krajicek en Cindy Burger opgeroepen.

Richèl Hogenkamp is niet uitgenodigd. De Doetinchemse kampt nog altijd met een polsblessure. "Het zou in Minsk pas haar tweede wedstrijd worden na de kwalificatieronde bij de Australian Open", lichtte Haarhuis zijn keuze toe. "Dat is op dit moment een te groot risico. Ik hoop dat het herstel spoedig komt, zodat ze er in april weer bij kan zijn."

Vertrouwen

Bertens was in Australië de enige Nederlandse in het hoofdtoernooi. Ze vloog er echter in de eerste ronde al uit. De anderen waren al in de kwalificatie gestrand. Toch heeft Haarhuis vertrouwen in het team, dat in 2016 pas in de halve finales een halt werd toegeroepen door Frankrijk.

"Het team heeft vorig jaar een geweldige prestatie neergezet, waardoor we nu bij de laatste acht landen staan. Ik heb er vertrouwen in dat de halve finales weer haalbaar zijn."

Bij winst op Wit-Rusland treft Nederland in de halve finales Zwitserland of Frankrijk, dat in de finale van 2016 het onderspit delfde tegen Tsjechië.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl