NOS NieuwsAangepast

Wekdienst van 30 maart: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen, vandaag wordt het een warme dag met veel sluierbewolking en zonneschijn. Op de Wadden liggen de maxima rond de 16 graden en in Limburg tegen de 22 graden. Aan het einde van de dag is er in het zuiden kans op regen of onweer. Ook morgen wordt het een broeierige dag.

Wat heb je gemist?

De hulpactie van de samenwerkende hulporganisaties voor slachtoffers van de hongersnood in delen van Afrika en het Midden-Oosten heeft tot nu toe ruim 30 miljoen euro opgeleverd.

Radio 2-dj Gerard Ekdom maakt het eindbedrag van de actiedag bekend

De ziekenhuizen die vanaf zaterdag een NIP-test mogen aanbieden aan alle zwangere vrouwen, maken zich volgens het AD op voor een stormloop. Ze verwachten dat de helft van de zwangeren hun ongeboren kind zal laten screenen op afwijkingen als het syndroom van Down.

Het congres in El Salvador heeft een wet goedgekeurd die het winnen van metalen verbiedt. In de zilver-, koper- en goudmijnen wordt cyanide en kwik gebruikt en dat is slecht voor het milieu en de volksgezondheid.

Recent protest tegen de mijnbouw in San Salvador

De Duitse minister Müller van Ontwikkelingssamenwerking denkt dat het aantal bootvluchtelingen dat via Italië Europa binnenkomt, dit jaar fors zal toenemen. In een interview met de Rheinische Post zegt Müller uit te gaan van 300.000 tot 400.000 migranten. Vorig jaar kwamen er zo'n 180.000 bootvluchtelingen via Italië naar Europa.

Duizenden fans hebben het gisteravond laten afweten bij het inhaalconcert van Drake in de Ziggo Dome. Er waren zo'n 9.100 mensen in de zaal waar zo'n 14.000 bezoekers in kunnen. De artiest heeft deze week een paar keer op het laatste moment een concert afgezegd, tot woede van fans.

Verder vandaag...

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Tillerson bezoekt voor het eerst Turkije. De twee landen hebben een hoop te bespreken: van de strijd tegen IS in buurland Syrië tot de de eventuele uitlevering van geestelijk leider Gülen, die in de VS woont. Hij wordt door Ankara gezien als de man achter de mislukte staatsgreep.

Het Nationaal Onderzoek Multimedia (NOM) komt met jaarcijfers over krantenoplages. Daaruit wordt duidelijk welk dagblad de meeste abonnees heeft en de meeste kranten heeft verkocht.

Het is ook de slotdag van het tweedaagse Arctic Forum, een Noordpoolconferentie over de toekomst van het poolgebied. De Russische president Poetin spreekt daar vanmiddag.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl