In samenwerking met
Omroep Flevoland
NOS Nieuws

'NS vergeet station Almere Buiten niet meer'

De NS zegt er alles aan te doen om station Almere Buiten niet meer voorbij te rijden. In januari bleek dat intercity's het station, waar ze volgens de nieuwe dienstregeling moeten stoppen, drie keer per week per ongeluk overslaan.

"Toen wij signalen ontvingen van reizigers dat het niet goed ging hebben we actie ondernomen", zegt Hessel Koster van de NS tegen Omroep Flevoland. "Via teammanagers en nieuwsbrieven hebben we het onder de aandacht gebracht. Ook kregen machinisten voor aanvang van hun dienst een sms met de boodschap: let op, er is een nieuwe stop op Almere Buiten. Het gaat nog af en toe mis, maar we zien dat het aantal fouten flink is afgenomen."

Sinds de nieuwe dienstregeling in december inging is Almere Buiten weer een tussenstop voor intercity's. Machinisten die jarenlang op het traject Lelystad-Schiphol-Dordrecht reden waren er nog niet aan gewend dat ze een extra stop moesten maken.

Rood sein

Als de machinist eenmaal door heeft dat hij of zij het station dreigt te missen, is het moeilijk om de zware trein nog te laten stoppen. Vaak wordt er daarna een extra stop gemaakt op het volgende station, Almere Oostvaarders.

Spoorbeheerder ProRail zegt dat het niet gevaarlijk is als de intercity doorrijdt. Wanneer de trein in een baanvak komt waarin al een andere trein rijdt, krijgt de machinist automatisch een rood sein en moet hij stoppen. Wanneer de machinist dit sein negeert, grijpt het automatische veiligheidssysteem ATB in.

Advertentie via Ster.nl