NOS NieuwsAangepast

Wekdienst van 27 maart: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen!

Het wordt een zonnige lentedag. In het noorden is het wel nog even grijs, maar de bewolking trekt in de loop van de ochtend weg. Op de Wadden wordt het 13 graden en in de rest van het land een graad of 16.

Wat heb je gemist?

Dat is de eensluidende conclusie van tafelgasten Pierre van Hooijdonk, Arno Vermeulen en Co Adriaanse in Studio Voetbal. De KNVB moet dus op zoek naar een nieuwe bondscoach voor het Nederlands elftal. Eén naam klinkt uit alle kelen van de tafelgasten: Louis van Gaal.

Merkel en Trump in de Oval Office

President Trump heeft bondskanselier Merkel bij haar bezoek aan de VS een geprinte factuur overhandigd, waarop stond dat Duitsland nog 345 miljard euro moet betalen aan contributie aan de NAVO. Dat melden Britse en Amerikaanse media. Merkel zou niet van plan zijn iets te doen met de factuur, die haar onlangs in handen werd gedrukt toen ze met Trump kennismaakte in Washington.

De openbaar aanklager in Zuid-Korea wil dat de afgezette president Park Geun-hye wordt opgepakt. Ze wordt onder meer beschuldigd van het aannemen van steekpenningen van grote bedrijven. Park is de afgelopen week verhoord over beschuldigingen dat ze met een vriendin samen probeerde bedrijven geld af te persen en dat ze die vriendin toestond zich te bemoeien met staatszaken.

Een Amerikaanse militair draagt de Purple Heart-onderscheiding

Een 92-jarige Amerikaanse veteraan heeft alsnog een onderscheiding gekregen voor zijn strijd in België in de Tweede Wereldoorlog. Oscar Davis kreeg een Purple Heart, een militaire decoratie voor mensen die gewond of gedood zijn terwijl ze in het Amerikaanse leger dienden. Al kort na de oorlog was hem verteld dat hij de onderscheiding zou krijgen, maar dat er nog wat papieren moesten worden getekend.

Verder vandaag...

Het is 40 jaar geleden dat de grootste ramp in de luchtvaart zich afspeelde. Op de luchthaven van Tenerife botsten een vliegtuig van Pan Am en een vliegtuig van KLM op elkaar. Daarbij kwamen 583 mensen om het leven. Slechts 61 inzittenden van het Pan Am-toestel overleefden het. Op Tenerife is vanmiddag een herdenking.

Terugblik vliegramp Tenerife 1977

Edith Schippers komt vandaag met een verslag van haar verkenning. De afgelopen week voerde zij met alle partijleiders gesprekken over welke coalitie zij voor ogen hebben.

En hoog bezoek uit Argentinië. President Macri begint aan zijn staatsbezoek aan Nederland. Vandaag gaat hij onder meer langs bij het Anne Frank Huis en de Beurs van Berlage. Ook woont hij een hockeyclinic bij voor jonge Argentijnse en Nederlandse hockeyspelers.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl