NOS NieuwsAangepast

Cash een kaartje kopen in de bus? Niet meer in Amsterdam

Wie vandaag in Amsterdam in de bus stapt kan zijn contante geld thuislaten. Cash een los kaartje kopen zit er namelijk niet meer in; vanaf vandaag kan er alleen nog gepind worden in de bus of met een ov-chipkaart gereisd worden. Eerder kon er al niet meer met contant geld in de nachtbussen betaald worden.

In januari meldde vervoersbedrijf GVB al dat contant geld uit alle bussen zou verdwijnen. Pinnen kan al sinds september, maar met contant geld konden passagiers nog een kaartje kopen bij de buschauffeur. Het GVB zei begin dit jaar dat het de eerste stadsvervoerder is die contant geld helemaal in de ban doet.

Vervoersbedrijven zijn al langer bezig om cashgeld uit de bus en de tram te krijgen, omdat chauffeurs vaak het doelwit zijn van overvallen. Een GVB-woordvoerder zei eerder al dat het streven is dat de hele sector vanaf 2018 'cashloos' moet zijn.

Grote omslag

In Amsterdamse trams verdwijnt het contant geld later dit jaar. Volgens de GVB wordt dat de grote omslag, omdat veel meer mensen in de tram een kaartje kopen met contanten, dan in de bus.

Het blijft wel mogelijk om met contant geld een kaartje te kopen bij een van de verkooppunten in de stad.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl