Robin Haase in actie tegen Mikael Ymer
NOS SportAangepast

Na twee onderbrekingen bereikt Haase tweede ronde in Miami

Robin Haase heeft de tweede ronde bereikt van het masterstoernooi in Miami. De 29-jarige tennisser won in twee sets van de Zweed Mikael Ymer: 7-5, 7-6 (3).

Haase, 48ste op de wereldranglijst, had het bepaald niet makkelijk tegen de mondiale nummer 416. De 18-jarige Zweed gaf in de eerste set weliswaar een servicegame weg met twee enorme afzwaaiers en twee dubbele fouten, maar Ymer kwam na het benutten van zijn zesde breekkans bij 3-3 weer langszij.

Regen en verlichting

De set leek in een tiebreak beslist te gaan worden, tot Ymer bij 5-6 een paar keer opzichtig in de fout ging en Haase de eerste set op zijn naam kon schrijven. In plaats van direct door te drukken, kreeg Haase direct een break om de oren in het vervolg.

Hij kwam ook snel weer langszij, waarna de partij bij 3-2 voor Haase vanwege regen werd stilgelegd. Uiteindelijk moest een tiebreak een beslissing brengen, maar daarvoor moest de partij verhuizen naar een andere baan, vanwege slechte verlichting.

Haase liep in die tiebreak uit naar een kleine voorsprong en hield die vervolgens vast. Hij treft nu de Argentijn Juan Martín del Potro die in de eerste ronde een bye had.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl