NOS SportAangepast

Ook in Miami denkt Federer 'niet iedere dag' aan zijn leeftijd

Omdat Andy Murray en Novak Djokovic niet meedoen, is de kans groot dat Roger Federer komende week in Miami ook het derde grote toernooi van het jaar wint. En dat op zijn 35ste. "Aan mijn leeftijd denk ik niet iedere dag."

Federer denkt niet iedere dag aan zijn leeftijd

Het verhaal is bekend. Federer stond vorig jaar zes maanden buitenspel met een rugblessure en verraste vriend en vijand door als herboren terug te keren. Zelfs met zijn backhand, voorheen zijn zwakke plek, deelt hij nu rake klappen uit.

"Het is zo lekker om terug te zijn, goed te spelen en dan ook nog titels te pakken. Het is echt de perfecte start. Ik kan het eigenlijk niet geloven", zei de Zwitser bij het masterstoernooi van Miami, waar hij in 2005 en 2006 won, maar de afgelopen twee jaar niet meedeed.

Waardeloos

Federer denkt dus niet iedere dag aan zijn leeftijd, maar zijn 35 levensjaren hebben wel invloed op zijn dagelijkse praktijken. "Ik moet meer rekken en strekken, slapen en ik krijg meer massages. Dat zou ik allemaal waardeloos vinden als ik geen succes zou hebben."

Ook in Miami is Roger Federer hot

Federer is in Miami als vierde geplaatst. Hij heeft in de eerste ronde een bye en treft dan de Amerikaan Frances Tiafoe of de Rus Konstantin Kravtsjoek. Een ronde later wacht mogelijk de Argentijn Juan Martin del Potro.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl