De lijsttrekkers tijdens het NOS-slotdebat
NOS NieuwsAangepast

3,3 miljoen kijkers voor NOS-debat

Bijna 3,3 miljoen mensen hebben gisteravond gekeken naar het NOS-verkiezingsdebat, fors meer dan bij de vorige verkiezingen. Volgens Stichting Kijkonderzoek was het gisteren het best bekeken programma.

Het vorige NOS-slotdebat, voor de Provinciale Statenverkiezingen in 2015, trok 1,4 miljoen kijkers. In 2012 keken zo'n 1,7 miljoen mensen.

Hier zijn de hoogtepunten uit het debat.

Dit zijn de hoogtepunten uit het NOS-debat

Later op de avond keken zo'n anderhalf miljoen mensen naar Pauw en Jinek: De Verkiezingen, dat vooruitblikkend op de verkiezingen van vandaag twee uur duurde. Het merendeel van de lijsttrekkers was hierbij aanwezig.

Cabaretier Johan Fretz sloot gisteravond het programma Pauw en Jinek De Verkiezingen af. En daarmee ook de campagne. "Na al die weken zweven ben jij het bij wie ik land", een Nederlandse aanpassing van het nummer "The Revolution will not be Televised" van de Amerikaanse dichter en muzikant Gil Scott-Heron.

'Na al die weken zweven ben jij het bij wie ik land'

Eergisteren keken zo'n 2,3 miljoen mensen naar het EenVandaag-debat tussen VVD-leider Rutte en PVV-voorman Wilders. Het Rode Hoed-debat van RTL en het debat in Carré van RTL, Elsevier en BNR trokken 1,6 miljoen en 1,2 miljoen kijkers.

Het hele NOS-debat van gisteravond is terug te zien op YouTube :

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl