Het hoofdkantoor van Telegraaf Media Groep (TMG) in Amsterdam
NOS NieuwsAangepast

TMG heeft nieuwe interim-topman

De raad van commissarissen van de Telegraaf Media Groep heeft Hans Bakker benoemd tot algemeen directeur ad-interim. Diezelfde commissarissen schorsten eerder deze maand topman Geert Jan van der Snoek en financieel directeur Leo Epskamp, omdat die niet akkoord wilden gaan met een overname door het Belgische Mediahuis.

De afgelopen weken is een felle overnamestrijd om TMG ontstaan, die ook intern het bedrijf verscheurt. De geschorste topman Van der Snoek wilde met John de Mols Talpa verder praten. Talpa deed het hoogste bod op TMG. Maar de raad van commissarissen ziet meer in het bod en de strategie van Mediahuis.

Bakker is aangesteld voor de dagelijkse aansturing van TMG. Het overnameproces valt niet onder zijn verantwoordelijkheid, zegt TMG in een persbericht, maar blijft de verantwoordelijkheid van de commissarissen.

Rechter

Zowel Talpa als de ondernemingsraad van TMG is naar de rechter gestapt vanwege het besluit van de raad van commissarissen om het bod van Mediahuis te verkiezen boven het hogere bod van Talpa.

Mediahuis trekt voor de overname samen op met de familie Van Puijenbroek, die een groot deel van de aandelen TMG in bezit heeft. Samen hebben ze nu 60 procent van de aandelen in bezit. Talpa heeft ruim 25 procent van de aandelen in handen.

Hans Bakker was van 2002 tot 2016 algemeen directeur van de RAI. Daarvoor was hij bestuursvoorzitter van TUI Nederland. Hij wordt nu verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van TMG en blijft dat doen totdat een nieuwe raad van bestuur is aangesteld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl