Alexandre Lacazette (l) en Nabil Fekir

Olympique Lyonnais is AS Roma na comeback de baas

Olympique Lyonnais heeft het eerste duel met AS Roma in de achtste finales van de Europa League gewonnen, maar met 4-2 moet Lyon over een week toch nog vol aan de bak in de return in Rome.

Lyon kwam al snel op 1-0 toen Mouctar Diakhaby een vrije trap verlengde. Via Mohamed Salah (na een snelle counter) en Federico Fazio (kopbal) kwam de ploeg van Kevin Strootman op 2-1.

Vlak na rust schoot Corentin Tolisso de 2-2 binnen, liet Strootman nog een kans liggen en hielpen Nabil Fekir (na een fraaie actie) en Alexandre Lacazette (pegel in de kruising) Lyon aan de zege.

• AFP
    Mouctar Diakhaby
  • EPA
    AS Roma viert de goal van Salah
  • EPA
    Guido Burgstaller

Racing Genk, met Jean-Paul Boëtius in de basis, klopte in de Belgische clash AA Gent met 5-2. De Tanzaniaan Mbwana Aly Samatta werd de grote man met een rake volley (op aangeven van Boëtius) en een intikker.

Voor Gent miste Jérémy Perbet op 4-2 een strafschop. In de slotfase kreeg Gent nog een domper te verwerken. Anderson Esiti werd na zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd.

Racing Genk legt AA Gent over de knie

Celta de Vigo-FK Krasnodar eindigde in een overwinning voor de Spanjaarden: 2-1. Celta kwam vlak na rust op voorsprong door een vrije trap van Daniel Wass. Zes minuten later maakte Viktor Claesson de gelijkmaker. In de laatste minuut bezorgde Claudio Beauvue de thuisploeg de overwinning.

Schalke 04-Borussia Mönchengladbach en Olympiakos Piraeus-Besiktas eindigden in 1-1. Jonas Hofmann opende onder toeziend oog van scheidsrechter Björn Kuipers de score in het Duitse treffen, waarna Guido Burgstaller even later gelijkmaakte.

In Piraeus was het de 36-jarige Esteban Cambiasso die de Grieken in de 36ste minuut op voorsprong zette. Vincent Aboubakar zorgde in de tweede helft voor de gelijkmaker. Ryan Babel kreeg nog een goede kans, maar zijn schot werd geblokt.