Sergio Ramos

Real Madrid ook in return oppermachtig: opnieuw 3-1

Real Madrid heeft de kwartfinales bereikt van de Champions League. De titelverdediger had thuis al met 3-1 gewonnen van Napoli en voegde daar in de return een zege met dezelfde cijfers aan toe.

Napoli aasde op een snelle treffer, zocht hartstochtelijk de aanval en het openingsoffensief leverde schoten op van Lorenzo Insigne en Marik Hamsik (beide naast). De Napolitaanse haast leidde ook tot knullig balverlies en counterkansen voor titelhouder Real. Toni Kroos en Gareth Bale namen Pepe Reina onder vuur, die de pogingen eenvoudig kon neutraliseren.

Dries Mertens zet Napoli op 1-0

Doelpunt Mertens

Halverwege de eerste helft was het raak voor Napoli, dankzij Dries Mertens, die na een knap passje van Hamsik de bal met links in de verre hoek schoot. Cristiano Ronaldo had er vijf minuten later 1-1 van kunnen maken: hij passeerde Reina, maar trof vervolgens de paal.

De paal was even later ook het eindstation bij een doelpoging van Mertens, nadat hij de bal uit de kluts voor de voeten had gekregen.

Ramos velt vonnis

De hoop voor Napoli dat het voor het eerst de laatste acht zou bereiken, was na rust snel vervlogen. Centrale verdediger Sergio Ramos kopte na vijf minuten hard binnen na een hoekschop van links en deed dat vijf minuten later nog eens bij een corner van rechts. Bij de 2-1 veranderde Mertens de bal nog van richting met zijn hoofd.

In blessuretijd maakte invaller Alvaro Morata, in de ploeg gekomen voor Karim Benzema, er uit de rebound 1-3 van.