Hoofdbureau politie in Rotterdam
NOS NieuwsAangepast

Bedrijf eist geld van politie voor feesten ondernemingsraad

  • Remco Andringa

    Redacteur politie en justitie

  • Remco Andringa

    Redacteur politie en justitie

Een evenementenorganisator uit Almere heeft een kort geding aangespannen tegen de politie. Volgens de organisator zijn de rekeningen van feestjes van de Centrale Ondernemingsraad (COR) niet betaald.

De advocaat van De Jong Boekingen zegt dat het bedrijf nog een bedrag van circa 20.000 euro tegoed heeft van de politie. Eigenaresse Claudia de Jong organiseerde de bijeenkomsten die de COR hield in het Amstel Hotel en op een boot in Rotterdam.

Over deze dure feestjes en andere vormen van geldverspilling bij de COR ontstond grote ophef. Er lopen nog interne en strafrechtelijke onderzoeken naar de affaire.

Bevriend met Giltay

"Dat wij die feestjes achteraf buitensporig vinden, is aan de politie te wijten en niet aan deze ondernemer", stelt advocaat Geert-Iem Roos. "De COR heeft haar ingehuurd om deze feestjes te regelen en daar is niet voor betaald."

De politie zegt dat alle openstaande rekeningen in 2015 wel degelijk zijn betaald en heeft "grote twijfels" over de juistheid van de vordering van De Jong Boekingen. "We hebben meerdere keren vragen gesteld over de facturen, maar nooit antwoord gekregen", aldus een politiewoordvoerder.

De evenementenorganisator is zelf ook gehoord in het onderzoek naar de COR. Zij zou bevriend zijn met Frank Giltay, de voormalige voorzitter van de ondernemingsraad die verantwoordelijk wordt gehouden voor de geldsmijterij. Ook een horecagelegenheid in Almere, waar het bestuur van de ondernemingsraad voor een ton per jaar vergaderde, is onderzocht.

Dupe van wanbeleid

Volgens advocaat Roos worden ondernemers ten onrechte in een kwaad daglicht gezet. "Zij zijn de dupe van het wanbeleid bij de politie. Als je zaken doet met de politie, verwacht je dat het goed zit."

Morgenochtend dient het kort geding tussen De Jong Boekingen en de politie. Wanneer de rechter uitspraak doet, is nog niet bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl