Andy Murray
NOS SportAangepast

'Big Four' doet weer mee: zeges volgen elkaar op

Deze week zijn Roger Federer, Rafael Nadal, Andy Murray en Novak Djokovic voor het eerst sinds de Australian Open weer terug op de ATP Tour. De ene helft van de 'Big Four' is te zien in Dubai en de andere helft in het Mexicaanse Acapulco.

Federer won gisteren al zijn openingswedstrijd in Dubai en dat deed Murray vandaag ook. De Britse nummer een van de wereld stond weliswaar snel een break achter tegen de Tunesiër Malek Jaziri, maar kwam daarna op stoom en won met 6-4, 6-1.

Nadal wel in Acapulco

Djokovic en Nadal komen vannacht in actie in de eerste ronde van Acapulco. Nadal, die bij de Australian Open de finale verloor van Federer, zou twee weken geleden in Rotterdam al weer in actie komen, maar meldde zich geblesseerd af.

Federer, Djokovic en Murray wilden hem niet vervangen. Zij gaven de voorkeur aan een rustperiode. Bij Murray speelde ook mee dat hij kampte met gordelroos. Alleen Djokovic speelde nog een wedstrijd na Melbourne: hij won in de Davis Cup van de Rus Daniil Medvedev.

Wawrinka nog niet de oude

Stan Wawrinka, de nummer drie van de wereld, zou net als Nadal in Rotterdam terugkeren op de ATP Tour, maar hij kampte met een knieblessure. Ook hij maakte zijn rentree in Dubai, maar verloor met 6-7 (4), 3-6 van de Bosniër Damir Dzumhur.

Stan Wawrinka

De Zwitserse titelhouder nam in de eerste set een 4-1 voorsprong, maar na het weggeven van de break ging hij steeds slordiger spelen. Hij oogde ongeïnspireerd en bewoog slecht. Bij 1-4, 0-40 in de tweede set miste Wawrinka een op het oog niet te missen bal voor open veld.

"Het was niet best", zei Wawrinka. "Ik begon nog goed, maar het was zijn dag vandaag." Voor Dzumhur (ATP-77) is het een van de mooiste zeges uit zijn carrière. Vorig jaar klopte hij in Miami Rafael Nadal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl