AZ-keeper Tim Krul ziet de bal van Erik Falkenburg zijn doel in rollen

AZ laat zege op Willem II glippen in blessuretijd

Drie dagen na de zeperd in de Europa League tegen Olympique Lyonnais (1-4) heeft AZ ook in de competitie averij opgelopen. Bij Willem II werd op de valreep een voorsprong uit handen gegeven. Door het 1-1 gelijkspel verzuimden de Alkmaarders om de vierde plaats in de eredivisie weer over te nemen van FC Utrecht.

Na een rommelig begin nam AZ in het tweede deel van de eerste helft de touwtjes in handen. Het benutten van de kansen bleek echter lastig voor de Alkmaarders. Zo zagen Wout Weghorst, Iliass Bel Hassani en Ridgeciano Haps hun inzetten gestopt en verzuimde Mats Seuntjens van dichtbij raak te schieten.

Loeren op counters

Het weinig overtuigende Willem II loerde op counters. Veel meer dan dreiging leverden die echter niet op. Daarvoor zorgde onder anderen invaller Jordy Croux, die al na enkele minuten zijn trainingspak uit moest trekken omdat linksback Katuku Tshimanga na een ongelukkige botsing met Weghorst groggy naar de kant was gegaan.

Tim Krul baalt na de gelijkmaker

Na de pauze veranderde er weinig aan het spelbeeld. Wel kreeg Willem II na een uur voetbal via Fran Sol zijn eerste grote kans, maar doelman Tim Krul stopte het schot van de Spaanse spits.

Willem II in extra tijd langszij

Tien minuten later kwam AZ op voorsprong en de manier waarop paste volledig in het rommelige spelbeeld. Bij een hoekschop van Bel Hassani sprong Weghorst tegen Kostas Lamprou, waardoor de doelman niet kon voorkomen dat Derrick Luckassen van dichtbij binnenkopte.

In het vervolg kreeg AZ nog kansjes op meer, maar was Sol het dichtst bij succes. Hij wipte de bal over Krul heen, maar zijn inzet ging net naast het doel. In de extra tijd kwam Willem II toch nog langszij. In blessuretijd kopte Erik Falkenburg de bal langs de niet overtuigend ingrijpende Krul.