Marcelo Bielsa in karakteristieke pose als coach van Olympique Marseille.
NOS VoetbalAangepast

El Ghazi krijgt na de zomer te maken met grillige Bielsa

Marcelo Bielsa staat vanaf volgend seizoen aan het roer als trainer van Lille OSC. De voormalig bondscoach van Argentinië wordt bij de ploeg van Anwar El Ghazi en Ricardo Kishna de opvolger van Franck Passi, die eerder deze maand interimcoach Patrick Collot verving.

De 61-jarige Bielsa, bijgenaamd El Loco (de gek), tekende voor twee jaar bij de Franse club. De Argentijn loodste z'n land in 2004 naar olympisch goud en was later bondscoach van Chili en trainer van onder meer Athletic Club de Bilbao en Olympique Marseille.

Twee prachtige dagen

De aanstelling van de veeleisende voetbalprofessor, die bekend staat om zijn aanvallende visie en grillige karakter, zou een weerzien met Ricardo Kishna kunnen betekenen. Op 6 juli 2016 werd Bielsa immers aangesteld als hoofdtrainer van Lazio. Twee dagen later leverde Bielsa zijn contract echter weer in.

Of het nu wel tot een echte samenwerking komt tussen Bielsa en Kishna hangt af van de plannen van Lille en de buitenspeler. Kishna wordt door de Franse club tot het einde van het seizoen gehuurd van Lazio.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl