Marcelo Bielsa tijdens zijn laatste wedstrijd als coach van Olympique Marseille, tegen Caen (0-1)
NOS Voetbal

Coach Bielsa stapt op bij Olympique Marseille

Marcelo Bielsa heeft zijn ontslag ingediend bij Olympique Marseille, de club van Karim Rekik. De 60-jarige Argentijn maakte dat bekend op een persconferentie na het competitieduel met Caen (0-1 verlies), de eerste wedstrijd van het seizoen.

"Ik ben klaar met mijn werk hier", aldus Bielsa. "Ik keer terug naar mijn geboorteland. De coach, bijgenaamd El Loco (de gek), liet weten dat hij clubpresident Vincent Labrune voor de persconferentie een brief had overhandigd om zijn vertrek mee te delen.

Contract

Onenigheid over de verlenging van zijn contract vormde de reden voor zijn vertrek. Bielsa tekende vorig jaar een tweejarig contract bij l'OM, maar een akkoord over verlenging bleef lang uit.

"Ik kan deze instabiliteit niet aanvaarden", lichtte hij toe. "We hadden een akkoord over dit seizoen en tot 2017, maar woensdag moest ik opeens op gesprek komen bij de technisch directeur en de advocaat van de club. Ze wilden wat dingen wijzigen in het contract. Ik heb niet onderhandeld, geluisterd en mijn beslissing genomen."

Rekik

Vorig seizoen eindigde Bielsa met Marseille op de vierde plaats. De club zag deze zomer meerdere spelers vertrekken en onder anderen Karim Rekik kwam daar voor terug. De Nederlandse verdediger stond zaterdag in de basisformatie van Bielsa. Andy Delort maakte in de 27ste minuut het winnende doelpunt voor Caen.

AS Monaco won zaterdag met 2-1 bij OGC Nice en regerend kampioen Paris Saint-Germain was vrijdag al met 1-0 te sterk in Lille.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl