NOS Nieuws

Weer drie doden door lawine in de Alpen

Drie Italianen zijn gisteren tijdens een wandeling omgekomen door een lawine in de Alpen. Hun lichamen zijn vandaag gevonden door reddingswerkers.

Volgens de hulpdiensten ging het om een relatief kleine lawine, maar was de sneeuwverschuiving groot genoeg om de slachtoffers honderden meters mee te slepen.

Het gaat om een Italiaans stel van 28 en 35 jaar dat een excursie maakte onder begeleiding van een gids. De drie werden bij het Italiaanse plaatsje Cesana op de grens met Frankrijk overvallen door de lawine. Een helikopter ontdekte de drie lichamen vanmorgen.

Eerder deze week ging het ook al mis in de Franse Alpen. Drie snowboarders en hun leraar raakten maandag bedolven onder een lawine in het populaire skioord Tignes. Ze kwamen allemaal uit Frankrijk.

IJswatervallen

Ook zes klimmers kwamen deze week in de Alpen om, terwijl ze probeerden een ijswaterval te beklimmen. Vier Italiaanse klimmers kwamen donderdag om het leven bij Gressoney in de Italiaanse Alpen. Ze waren een bevroren waterval aan het beklimmen, toen plotseling grote delen van het ijs afbraken.

In het Franse deel van de Alpen kwamen op dezelfde dag ook twee Spaanse klimmers om bij het beklimmen van de Mini Moulin, een bevroren waterval bij La Grave. De twee mannen raakten bedolven onder het ijs dat afbrak.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl