NOS VoetbalAangepast

AZ wil geen feestje tegen Lyon, wel strijd en beleving

Van den Brom: volle bak genieten, maar met de juiste instelling

Het antwoord van John van den Brom op de vraag of AZ er een 'feestje' van gaat maken tegen Olympique Lyonnais is tekenend voor de manier waarop de Alkmaarders de Europa League-wedstrijd benaderen. "Een feestje geef ik op mijn verjaardag. Wij zijn hier enorm mee bezig."

AZ gaat donderdagavond duidelijk als underdog de tweekamp in. Van den Brom: "Voor ons is Europese overwintering een bonus. In Lyon waren ze teleurgesteld dat ze niet verder kwamen in de Champions League. Dat zegt eigenlijk alles."

Crisis

Maar dat wil niet zeggen dat AZ bij voorbaat het hoofd in de schoot legt. "Wij zien zeker kansen", aldus Van den Brom. "We hebben Olympique Lyonnais live bekeken en ook veel video gezien. Dat ze nu in een crisis zouden zitten, zegt me niet zo veel. Het is gewoon een hele grote club met uitstekende spelers en een fantastisch stadion."

Van den Brom put vooral hoop uit de laatste Europese ontmoeting met FC Zenit (3-2) in de groepsfase en de competitiezege in Heerenveen (2-1) van afgelopen weekeinde. "Dat waren typische Europese overwinningen. Veel beleving, veel inzet. Daar moeten we verder op borduren. Vooral de zege op Zenit was veelzeggend. Voor ons stond Europese overwintering op het spel. We hebben toen bewezen dat we het kunnen."

Derrick Luckassen en Ridgeciano Haps

Qua personele bezetting was Van den Brom helder. Hij gaat niet veel veranderen ten opzichte van het elftal dat Heerenveen versloeg. "Stijn Wuytens keert terug, hoewel Pantelis Hatzidiakos het uitstekend heeft gedaan. En Derrick Luckassen gaat rechtsback spelen als vervanger van de geschorste Mattias Johansson."

Geen Depay

Memphis Depay verhuisde tijdens de laatste transferperiode van Manchester United naar Olympique Lyonnais. Hij mag morgen niet meedoen omdat hij al met United in de Europa League heeft gespeeld.

Maar de aanvaller heeft zijn nieuwe werkgever wel van informatie voorzien over AZ, vertelde Olympique-trainer Bruno Génésio. "We hebben inderdaad met Memphis gesproken. Hij heeft ons verteld dat AZ niet de top van Nederland is, maar dat het wel een gevaarlijke ploeg kan zijn. Ze willen graag aanvallen."

Van den Brom: "Ik vind het jammer dat hij niet meedoet. Voor het publiek was het mooier geweest als ze een Nederlandse speler aan het werk hadden kunnen zien."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl