Patrick Kluivert
NOS VoetbalAangepast

PSG-directeur Kluivert mild voor Barça's supertrio: geen robots

Patrick Kluivert knipperde dinsdagavond even met zijn ogen. Hij zag zijn oude liefde Barcelona een zeldzaam pak op de broek krijgen van Paris Saint-Germain, de club waar hij als technisch directeur op de loonlijst staat.

"In Camp Nou is alles nog mogelijk, hè. Ik ken dat stadion heel goed", grapt Kluivert over de locatie waar hij tussen 1998 en 2004 furore maakte.

Op 8 maart moet Barcelona een 4-0 achterstand goedmaken tegen de Franse kampioen, wil de Spaanse club doorgaan naar de kwartfinales van de Champions League. "Maar als wij weer zo spelen, wordt het voor hen heel moeilijk om door te gaan."

Kluivert over supertrio Barca: het zijn geen robots

Dat Barcelona in Parijs ernstig teleurstelde, beaamt Kluivert. "Maar dat zij slecht speelden, komt ook door ons. Tuurlijk weten we dat zij veel beter kunnen. Maar zo is voetbal, zo is het leven."

Zelfs de complete voorhoede, bestaande uit Neymar, Lionel Messi en Luis Suárez, kwam er in het Parc des Princes niet aan te pas, hoewel Neymar nog enige oplevingen kende. Kluivert neemt het op voor het supertrio. "Zij zijn ook mensen zoals jij en ik, geen robots. Ze kunnen ook niet elke dag hetzelfde presteren."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl