Angel di Maria viert zijn openingstreffer tegen Barcelona

PSG bezorgt Barcelona zeldzame afstraffing

Paris Saint-Germain kan een plaats in de kwartfinales van de Champions League nauwelijks nog ontgaan. De Franse club won thuis met 4-0 van FC Barcelona. De return is over drie weken.

Voor Barcelona is het een evenaring van de grootste nederlaag ooit in Europees verband. FC Köln (1980), Dinamo Kiev (1997), AC Milan (1994) en Bayern München (2013) waren de Spanjaarden ook al eens met 4-0 de baas. In 1962 won Valencia een Europees duel met 6-2 van Barça.

Afgetroefd

De Fransen begonnen furieus en grepen Barcelona direct bij de keel, om eigenlijk de hele wedstrijd niet meer los te laten. De Catalanen werden constant afgetroefd in de duels, hadden totaal geen grip op het middenveld en stonden zwaar onder druk.

Lionel Messi teleurgesteld op het gras

Paris Saint-Germain miste in de openingsfase nog kansen via Edinson Cavani, Julian Draxler, Blaise Matuidi en Adrien Rabiot, maar na ruim een kwartier krulde de jarige Ángel Di María prachtig een vrije trap binnen.

Vlak voor rust bekroonde uitblinker Draxler zijn goede spel, en dat van de hele ploeg, door na balverlies van Lionel Messi met een hard diagonaal schot de 2-0 te maken.

Edinson Cavani viert zijn treffer tegen Barcelona

Barcelona, dat voor rust alleen via André Gomes dicht bij een treffer was geweest, werd ook in de openingsfase van de tweede helft overlopen en na een fraaie aanval schoot Di María schitterend de 3-0 binnen.

De Franse storm ging daarna iets liggen, maar Barcelona slaagde er amper in om gevaarlijk te worden. Twintig minuten voor tijd zorgde de eveneens jarige Cavani voor de kers op de taart door Ter Stegen opnieuw te passeren. Het enige dat Barcelona daar tegenover kon stellen was een kopbal van Samuel Umtiti tegen de paal.