Thijmen Kupers wint brons op de 800 meter
NOS SportAangepast

Dertien atleten naar EK indoor, maar geen Schippers en Hassan

Dertien Nederlandse atleten doen mee aan de EK indoor in Belgrado (3 tot 5 maart). Maureen Koster was afgelopen zaterdag de laatste atlete die zich bij de ploeg schaarde.

Dat Dafne Schippers en Sifan Hassan niet meedoen is geen verrassing, zij hadden zich in januari al afgemeld. Schippers heeft dit seizoen helemaal geen indoorwedstrijden gelopen, ze bereidt zich in de buitenlucht voor op de WK van komende zomer. Hassan traint in Amerika en liep zaterdag in Birmingham haar enige Europese indoorwedstrijd.

Hassan loopt Nederlands record, Koster naar EK indoor

Ook Anouk Vetter ontbreekt in Belgrado. De Europees kampioene op de meerkamp (outdoor) moet de EK vanwege een lichte knieblessure aan zich voorbij laten gaan.

Twee medaillewinnaars zijn erbij

Van de vijf atleten die twee jaar geleden een medaille wonnen op de EK indoor zijn er maar twee in Belgrado aanwezig. Naast Schippers en Hassan ontbreekt ook Eelco Sintnicolaas.

Maureen Koster (3.000 meter) en Thijmen Kupers (800 meter) wonnen in Praag brons, zij doen wel mee in Belgrado. Koster greep afgelopen weekend haar laatste kans door twintig seconden onder de limiet te duiken. Ze verbeterde haar persoonlijk record met ruim vier seconden.

Gekwalificeerde atleten voor EK indoor

AtleetDiscipline
Nadine BroersenMeerkamp
Lisanne de Witte400 meter
Madiea Ghafoor400 meter
Sanne Verstegen800 meter
Nadine Visser60 m horden
Sharona Bakker60 m horden
Melissa BoekelmanKogelstoten
Liemarvin Bonevacia400 meter
Tony van Diepen400 meter
Terrence Agard400 meter
Thijmen Kupers800 meter
Richard Douma1.500 meter
Maureen Koster3.000 meter

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl