NOS SportAangepast

Hassan verbreekt opnieuw stokoud Nederlands record Elly van Hulst

Hassan loopt Nederlandse record, Koster naar EK indoor

Atlete Sifan Hassan heeft op de 3.000 meter het Nederlands record van Elly van Hulst verbeterd. Hassan liep bij indoorwedstrijden in Birmingham een tijd van 8.30,76.

Het oude record van Van Hulst, gelopen in 1989 in Boedapest, stond op 8.33,82. De tijd van Van Hulst was destijds een wereldindoorrecord.

Maart 1989: Elly van Hulst loopt wereldindoorrecord op 3.000 meter

Koster met persoonlijk record naar EK indoor

Ook Maureen Koster was succesvol in Birmingham. Zij plaatste zich voor de EK indoor (3 tot 5 maart in Belgrado) op de 3.000 meter met een persoonlijk record van 8.44,63.

Koster greep daarmee haar laatste kans op de EK. Ze dook bijna twintig seconden onder de limiet die stond op 9.04.00. Sifan Hassan doet niet mee aan de EK indoor.

Sifan Hassan

De Keniaanse Hellen Obiri won de wedstrijd. De winnares van olympisch zilver op de 5.000 meter in Rio nam met Hassan in het eerste deel van de wedstrijd de leiding.

Bij het horen van de bel probeerde Hassan weg te komen bij Obiri, maar de Keniaanse had Hassan al snel weer te pakken. Obiri liep daarna onbedreigd naar de finish, waar ze 1,35 seconde voorsprong had op Hassan.

Nederlands record Verstegen

Ook Sanne Verstegen liep een belegen Nederlands record uit de boeken: dat van Ellen van Langen uit 1990 op de 1.000 meter. Van Langen zette destijds 2.39,65 neer. Verstegen scherpte het record in Birmingham aan tot 2.38,72.

Boekelman tweede bij kogelstoten

Melissa Boekelman werd tweede bij het kogelstoten. De atlete, die zich al had geplaatst voor de EK indoor, stootte 17,35 meter, ruim anderhalve meter minder ver dan de Hongaarse winnares Anita Márton.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl