NOS NieuwsAangepast

Winterdag: sleeën of sneeuwballengevecht met politie, en er komt meer sneeuw

Op veel plekken in het land was het vandaag een winterse dag, met een goede laag sneeuw. En dus was het tijd voor een sneeuwpop, sleetje rijden of een sneeuwballengevecht. En het blijft niet bij de sneeuw van vandaag, de komende uren kan er nog meer vallen.

De politie in Den Haag greep het winterse weer aan om 'verbinding te maken' met de mensen in de wijk Moerwijk. "Wij passen ons aan naar de omstandigheden. En soms, heel soms….hebben we dan een sneeuwballengevecht met de kids in de wijk."

Sneeuwpret met de Haagse politiepet

En hoe stel je negen kinderen tevreden, als ze allemaal tegelijk sleetje willen rijden? Die hang je gewoon aan je trekhaak, zoals hier in de Utrechtse wijk Oog in Al.

Sleetje rijden 2.0 in Utrecht

Grote problemen zijn er vandaag bijna niet. Wel zijn er in het hele land slippartijen en liepen vliegtuigen op Schiphol vertragingen op.

Maar de sneeuw komt soms gewoon goed van pas. Zo gebruiken deze mensen in Lutjebroek een slee om boodschappen te doen.

Mooie plaatjes levert het ook op. Voor velen is de sneeuwval een reden om eropuit te trekken en foto's te maken van wat er te zien is.

  • Dirk Blankenstein
    Enorme ijspegels in Staphorst
  • Karin Jongkind
    Hardlopers in Wilhelminapark in Utrecht
  • Esmée, Lisanne en Myrthe
    Sneeuwpop in Nieuw Vennep
  • Willy Bonnink
    Krokussen in de sneeuw
  • Karolien Helweg
    Pop-Art in de sneeuw
  • NOS / Harrie van Veen
    Veel sneeuwpoppen in park Lepelenburg in Utrecht

Nieuwe sneeuw

NOS-weerman Gerrit Hiemstra verwacht vanavond en komende nacht opnieuw sneeuw. "We zijn er nog niet vanaf. Vanuit het zuidoosten trekt vanavond en vannacht een gebied met regen en sneeuw over het land. Dat kan vannacht op grote schaal gladheid opleveren."

Volgens Hiemstra is het dus belangrijk om voorzichtig te zijn. "Vooral als het regent spoelt het zout van de weg. Gaat het dan weer vriezen, dan wordt het spekglad. Oppassen dus", waarschuwt hij.

Smog

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) waarschuwt dat er vanavond en morgen kans is op smog. Dat komt door de concentraties fijnstof die zijn gemeten. Volgens het RIVM kan de luchtkwaliteit morgen een 'onvoldoende' scoren als het gaat om de Nederlandse Luchtkwaliteitsindex.

Smog kan zorgen voor klachten bij mensen met een luchtwegaandoening, kinderen, ouderen en mensen die zich in de buitenlucht inspannen. Mensen die last hebben, krijgen het advies om zware lichamelijke inspanning te vermijden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl