NOS NieuwsAangepast

Mist weer opgetrokken, winterse week op komst

In grote delen van het land hing vanochtend dichte mist. Voor Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Limburg was code geel afgekondigd. In de loop van de ochtend werd het zicht steeds beter. Het KNMI heeft alle waarschuwingen ingetrokken.

In Huizen, in Noord-Holland, raakte een auto van de weg. Een persoon moest door de brandweer uit de auto worden gehaald. Waarschijnlijk was de dichte mist oorzaak van het ongeluk.

Vanochtend kon het in delen van het land plaatselijk glad zijn.

Schaatsen

Komende week keert het winterweer terug in Nederland. Volgens Weerplaza kan er in de tweede helft van de week in het noordoosten en oosten weer geschaatst worden op natuurijs, maar dan wel alleen op enkele ijsbanen, weilanden en ondergelopen sintelbanen.

Vooral vanaf woensdag wordt het kouder. Weerman Marco Verhoef zegt dat er echt winterweer wordt verwacht. "De zon schijnt, het vriest flink en door de vorst groeit het ijs."

Er wordt geen sneeuw verwacht tijdens de komende periode van kou. Dinsdag in de namiddag kan wel sneeuw of natte sneeuw uit de lucht komen. Vanaf woensdag blijft het droog en schijnt de zon geregeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl