NOS SchaatsenAangepast

Moerasjov troeft Mulder en Verbij af op 500 meter

Roeslan Moerasjov heeft de tweede 500 meter bij de wereldbekerwedstrijden in Berlijn op zijn naam geschreven. De Russische schaatser was op de sprintafstand met 34,81 in de slotrit net iets sneller dan Ronald Mulder. Mulder eindigde als tweede (34,84), Kai Verbij werd derde (34,98).

WB Berlijn: tweede 500 meter (m)

Het was de zesde wereldbekeroverwinning voor Moerasjov en de derde van dit seizoen. Hij won eerder ook al de 500 meter in Astana en Heerenveen. Dai Dai Ntab, de derde Nederlander die in actie kwam op de 500 meter, kende een matige opening. Hij kwam na 35,25 over de finish en eindigde daarmee als twaalfde.

Mulder was aanzienlijk sneller dan vrijdag in de eerste 500 meter. Toen reed hij de zesde tijd (35,11). Ook Verbij verbeterde zich aanzienlijk na zijn elfde plek (35,34) van twee dagen eerder. De Duitser Nico Ihle won vrijdag voor eigen publiek de eerste 500 meter, maar moest zich nu tevreden stellen met de achtste plaats (35,14).

"Ik zat er dichtbij, maar ik ben blij met mijn race", vertelde Mulder, die dit seizoen voor het eerst op het podium stond bij een wereldbekerwedstrijd. "Mijn vorm is groeiende, het voelt de laatste tijd echt goed. Dit geeft veel vertrouwen voor de komende weken."

Ronald Mulder: mijn vorm is groeiende

Moerasjov is met 445 punten leider in het wereldbekerklassement, gevolgd door zijn landgenoot Pavel Koelizjnikov. Mulder is de beste Nederlander in het klassement, hij staat op de vierde plaats met 301 punten. Ihle maakt de topdrie compleet.

Ihle won vrijdag al de eerste 500 meter. Jan Smeekens werd toen derde. Mulder, Verbij en Ntab konden toen, net als Smeekens, niet een tijd onder de 35 seconden neerzetten.

De stand in de wereldbeker op de 500 meter (m)

Veel schaatsers gebruiken de wereldbekerwedstrijden in Berlijn als training voor de WK's. De WK afstanden zijn van 9 tot en met 12 februari op de olympische baan in het Zuid-Koreaanse Gangneung. Een maand later, op 4 en 5 maart, staan de WK allround op het programma in Hamar (Noorwegen).

Koelizjnikov ontbreekt in Berlijn. De regerend wereldkampioen op de 500 meter is herstellende van een liesblessure en kampt met mentale problemen na de meldoniumaffaire. Hij komt ook niet in actie op de WK sprint en de WK afstanden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl