Thomas Dekker en Michael Boogerd
NOS Wielrennen

Boogerd over boek Thomas Dekker: het is een afrekening

Michael Boogerd heeft in De Telegraaf voor het eerst uitgebreid gereageerd op de beschuldigingen aan zijn adres in het boek Mijn gevecht van Thomas Dekker. In het boek, geschreven door Thijs Zonneveld, betichtte Dekker Boogerd ervan een feestbeest, dopinggebruiker en dealer te zijn. "Hij doet zich voor als naïeve jongen, maar dat is hij helemaal niet", zegt Boogerd over Dekker.

In Mijn gevecht beweert Dekker onder meer dat Boogerd hem aangezet heeft om Dynepo te gebruiken, "Nou nee", zegt Boogerd. "Het was andersom. Ik had het nog nooit gebruikt. Thomas bracht zelf Dynepo voor het eerst ter sprake en was op zoek naar een adresje, omdat het hem niet gelukt was om het in zijn eigen circuit te krijgen."

WK 2007

Een ander voorbeeld dat Boogerd aanhaalt, waar volgens hem de feiten totaal anders zijn, is de WK van 2007. Volgens Dekker moest Boogerd aan een infuus met water om zijn hematocrietwaarde te verlagen. "Het was Thomas zelf die ver boven de vijftig uitkwam. Niet ik. Hij was helemaal in paniek, want hij wist dat hij daarmee niet door de controle zou komen."

Thomas Dekker zorgt voor opschudding met nieuw boek

Het is aan de ex-vrouw van Boogerd te danken dat Dekker niet gepakt werd, zegt Boogerd. "We hebben de dokter erbij gehaald, maar die had geen zakken water bij zich. Mijn ex-vrouw is daarna gebeld, want in België kun je dat soort infuuszakken bij de apotheek halen. Zij heeft een paar zakken gekocht en is naar Stuttgart komen rijden. Als zij dat niet gedaan had, was hij 100 procent nat gegaan."

Afrekening

Boogerd denkt dat de rancune bij Dekker ontstaan is omdat hij geen contract kreeg bij Roompot, die ploeg die Boogerd samen met Erik Breukink aan het opstarten was. Dat hij geen contract kreeg had volgens Boogerd niets te maken met het dopingverleden van Dekker.

"Nee, ik had hem er juist graag bij willen hebben. Ik was er 100 procent van overtuigd dat Thomas geen doping meer gebruikte." Boogerd zegt dat de sponsors de boot af hielden. "Zij vonden dat Thomas niet bij de ploeg paste. Roompot moest no nonsense uitstralen, Thomas was te jet-set."

'Geen fantast'

Toen het boek van Dekker verscheen, meldden hoofdpersonen uit het boek al dat er veel verhalen zoals Thomas Dekker zich die herinnerde, niet zouden kloppen. Dekker schrok daar niet van. "Ik snap hun reactie wel. Dat zien we al jaren."

Over de verhalen over Boogerd in zijn boek zei hij in november: "De dingen die ik over hem beschrijf zijn essentiële zaken die mijn carrière veranderd hebben. Als je deze verhalen kan verzinnen ben je een grote fantast."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl