D66-leider Pechtold
NOS NieuwsAangepast

Pechtold belooft 500 euro retour als 'werkbonus'

D66-leider Alexander Pechtold wil 10 miljard euro lastenverlichting voor werkenden. Onderdeel daarvan is een 'werkbonus' van 500 euro, die mensen met een baan zouden terugkrijgen.

Het plan doet denken aan de belofte van VVD-leider Rutte bij de vorige verkiezingen, die beloofde dat werkenden 1000 euro zouden terugkrijgen. Pechtold zegt dat zijn plan beter is. "Ik kom met een verfijnder verhaal met als inzet het stimuleren van werkgelegenheid", zegt Pechtold in een interview met De Telegraaf.

Volgens Pechtold profiteren vooral de lage en middeninkomens van de bonus, en zeker de mensen die van een uitkering naar een baan gaan. Hij denkt daarbij vooral aan vrouwen. "Op dit moment is het zo dat in sommige gezinnen de tweede ouder 65 procent van zijn inkomen aan belasting betaalt als hij of zij gaat werken. We moeten zo veel mogelijk stimuleren dat vrouwen hun achterstand inlopen."

Pechtold wil ook de tweede en derde belastingschijf verlagen. Hij verzet zich tegen verhoging van de belasting voor zzp'ers.

Net als de PvdA trapt ook D66 vandaag de verkiezingscampagne af. De leden komen bij elkaar in Nieuwegein.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl