Hakim Ziyech en Peter Bosz op het trainingsveld
NOS VoetbalAangepast

Bosz en Van Bronckhorst balen van Afrika Cup

De Afrika Cup, die zaterdag van start gaat in Gabon, dwingt de trainers van Ajax en Feyenoord tot improviseren. De meevaller was voor Ajax-trainer Peter Bosz, die aanvaller Bertrand Traoré moet missen, maar tot zijn verbazing vernam dat Hakim Ziyech niet werd geselecteerd voor Marokko.

"Voor die jongen is het een teleurstelling, voor ons is het fijn", bekent Bosz. "Ik heb natuurlijk met hem gesproken en ik vind dat hij dat prima oppakt. Hij traint hard, werkt hard en ik heb hem er verder niet meer over gehoord".

"Het is überhaupt raar dat clubs die spelers volledig betalen, die spelers voor zo'n periode kwijt zijn", vervolgt Bosz. "Ik snap de spelers, maar het blijft raar zo midden in de internationale kalender."

Bosz en Van Bronckhorst balen van Afrika Cup

De zorgen voor Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst zijn groter. "Dit is verre van ideaal."

Van Bronckhorst moet een vervanger vinden voor Karim El Ahmadi, de heerser op het middenveld van de koploper. "Ik had liever Karim erbij gehad voor de komende wedstrijden. Maar ik heb ook begrip voor hem: uitkomen voor je land op zo'n groot toernooi, dat is eervol."

Hoe bepalend de Afrika Cup gaat zijn voor de eredivisie, wordt half februari duidelijk. Kan Ajax profiteren van het meevallertje? "Ik heb geen glazen bol", aldus Bosz. "Maar het zou mooi zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl