Kiki Bertens
NOS SportAangepast

Bertens dolt met coach Sluiter tijdens eerste winstpartij

Net als Robin Haase in Auckland heeft Kiki Bertens haar eerste enkelspeloverwinning van 2017 geboekt. Bij het WTA-toernooi van Hobart, waar ze als eerste is geplaatst ("volgens mij is dat de eerste keer"), blies ze de Duitse Annika Beck met 6-1, 6-2 van de baan.

Bertens speelde een te hoog tempo en sloeg veel te hard voor Beck. Dat zag coach Raemon Sluiter al snel. Na de eerste vier games werd Beck behandeld aan een bloedneus. Die time-out werd door Sluiter benut om de baan op te komen en zijn pupil een vermakelijke peptalk te geven, een onderonsje dat via de televisie te volgen was.

"Blijf de bal aanpakken, zeker op haar tweede service", drukte de coach Bertens op het hart. En al snel: "Ok, dan ga ik nu maar weer op de tribune zitten. Heb ik mijn loopje weer gehad." Bertens lachend: "Ja, doe je ook eens wat."

Ontspannen

Die ontspanning hield Bertens de rest van de wedstrijd vast. Ze had niets te duchten van Beck, van wie ze nu al zes keer heeft gewonnen. "Ik ben heel blij met mijn optreden vandaag", zei ze na afloop. "Ik zocht de bal goed op en kon het redelijk makkelijk afmaken."

Bertens, die vorige week in Auckland het dubbelspel won, maar in het enkelspel direct onderuit ging, gaat proberen om de tweede Nederlandse toernooiwinnares te worden in Hobart. Michaella Krajicek was in 2006 de beste. Dat gaat Cindy Burger in ieder geval niet lukken.

Zij liet een uitgelezen mogelijkheid liggen om de tweede ronde te bereiken. Net als Veronica Cepede Royg kreeg ze door een reeks afmeldingen van andere speelsters een plek in het hoofdschema, maar ze verloor met 0-6, 6-3, 3-6 van de Paraguayaanse.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl