Tom Dumoulin in het shirt waarmee Team Sunweb dit seizoen de weg op gaat
NOS WielrennenAangepast

Team Sunweb zet in op Giro met Dumoulin

Tom Dumoulin richt zijn pijlen in het nieuwe wielerseizoen op de roze trui in de honderdste Giro d'Italia. Dat maakte hij bekend bij de presentatie van Team Sunweb, de ploeg die vorig jaar nog Giant-Alpecin heette.

In de Ronde van Italië wordt het Limburgse uithangbord bijgestaan door een sterke ploeg, met onder anderen Laurens ten Dam en Wilco Kelderman. Vorig jaar droeg Dumoulin al zes dagen de roze trui in de Giro, waarin hij op de eerste dag in Apeldoorn de tijdrit won.

Dumoulin krijgt in Italië in ieder geval concurrentie van twee andere Nederlandse renner. Steven Kruijswijk, die vorig jaar tot zijn val in de sneeuwrand in het roze reed, gaat zich namens Lotto-Jumbo ook richten op het roze. En ook Bauke Mollema wil voor het klassement gaan in de Giro.

Ook de Tour de France?

Dumoulin, die vorig jaar twee etappes in de Tour de France won, weet nog niet of hij ook de Ronde van Frankrijk gaat rijden. Hij begint zijn seizoen met de Ronde van Abu Dhabi. "De Ronde van Zwitserland (na de Giro, red.) staat in ieder geval ook op het programma, daarna is er nog niets besloten."

In de Tour de France zet Sunweb in op etappezeges, met Michael Matthews (sprint) en Warren Barguil (bergetappes) als vooruitgeschoven renners.

Nieuwe gezichten, nieuwe shirts

Niet alleen de naam van de ploeg is nieuw in 2017, er zijn ook nieuwe gezichten. Onder anderen Michael Matthews (vorig seizoen Orica-BikeExchange), Wilco Kelderman en Mike Teunissen (vorig seizoen Lotto-Jumbo) dragen dit jaar voor het eerst het zwart-wit. Kelderman gaat zich naast de Giro d'Italia ook richten op de Ronde van Romandië en de Vuelta.

De vrouwenploeg, die vorig seizoen nog als Liv-Plantur door het leven ging, heeft nu voor het eerst dezelfde naam als de mannen- en beloftenploeg. Ellen van Dijk en Lucinda Brand zijn nieuw.

Clément Betouigt-Suire (opleidingsploeg), Wilco Kelderman en Floortje Mackaij in het nieuwe Sunweb-shirt

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl