NOS WielrennenAangepast

Kruijswijk nu al bezig met roze trui en Gesink wordt 'rittenkaper'

Gesink niet voor klassement in Tour

De roze trui in de Giro d'Italia en ritzeges in de Tour de France. Dat zijn de doelen van wielerploeg Lotto-Jumbo voor komend seizoen. Steven Kruijswijk, Robert Gesink en Dylan Groenewegen moeten die doelen waarmaken.

Kruijswijk en Groenewegen zullen zich verder willen ontwikkelen als respectievelijk ronderenner en sprinter, maar Gesink verandert voor de Tour van discipline. Hij gaat niet van start als klassementsrenner, maar als 'rittenkaper'.

"Dat is me vorig jaar goed bevallen in de Vuelta", liet hij bij de ploegenpresentatie van Lotto-Jumbo weten. In de Ronde van Spanje won hij vorig jaar de koninginnenrit, zijn eerste etappezege in een grote ronde.

Gesink wordt in de Tour 'rittenkaper' in plaats van ronderenner

"Aanvallen en erin vliegen, dat ga ik doen. En dan moet het eindelijk een keer lukken om een rit te winnen in de Tour. Welke dat is, maakt me geen zak uit", aldus Gesink.

"Kijk, ik ben twee keer top-10 geëindigd in de Tour. Ik denk dat ik ongeveer weet wat mijn plek daarin is en wat ik kan bereiken. Als ik nog eens een keer een rit zou kunnen winnen, zou me dat heel trots maken."

Roze trui

Kruijswijk viel vorig jaar als kopman vroeg uit in de Vuelta (en daarom kreeg Gesink de ruimte om voor ritzeges te gaan), nadat zijn Giro ook al ongelukkig was geëindigd. Terwijl hij verrassend in de roze trui reed, kwam hij ten val. Weg eindzege.

Dit jaar is het roze geen wens, maar een doel. "Een heel groot doel. De Giro is pas begin mei, maar ik ben er nu al mee bezig. Dan moet ik top zijn. Dit jaar heeft mijn ogen geopend over wat daar mogelijk is."

Ook in 2017 wil Kruijswijk de roze trui dragen

Sprinter Groenewegen is de man die in de Tour vier, vijf man meekrijgt die volledig in zijn dienst rijden. De 23-jarige Amsterdammer won afgelopen jaar elf koersen. In de Eneco Tour klopte hij de volledige sprintelite.

"Ik had zeker niet zo veel zeges verwacht, maar het geeft veel vertrouwen. Met de Tour hebben we nu een mooi doel om voor te werken."

Boom hoopt op meer geluk

Lars Boom, terug na twee jaar Astana, hoopt eindelijk een grote klasieker te winnen. "In de Omloop wil ik uitpakken en er staan tot en met de Amstel Gold Race."

Boom hoopt op wat meer geluk in klassiekers

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl